Etropole.info

Новини за Етрополе

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Начало Етрополски творци Кристиян Григоров Софи Маринова: Струва си заради музиката да жертваш всичко

Софи Маринова: Струва си заради музиката да жертваш всичко

Софи Маринова е родена на 5 декември 1975-а година в София.

 

Детството си прекарва в Етрополе, където семейството й живее и до днес. По-интензивно започва да се занимава с музика от шестнадесетгодишна, когато започва да пее по сватби, кръщенета и други празнични поводи. Има издадени повече от петнадесет албума. Участвала е в много благотворителни кампании. Пее както български поп фолк, така и на сръбски, ромски, турски и на други езици. Прави дуети със музиканти, изпълняващи всякакъв жанр музика, като Слави Трифонов, Тони Стораро, Звонко Демирович, Азис, Устата, Аделина Кънева и др.

Как успяхте да се превърнете в звезда?

До двадесет и една годишна възраст пеех на много места, но не съм имала професионални студийни записи. В средата на 90-те със “Супер Експрес” направихме един съвместен албум, от който най-големият хит беше „Стари рани”. Тази песен ме направи звезда. По-късно оркестърът ни се пръсна, всеки започна да работи самостоятелно, аз също.

Как Ви се отразява днес тази вече петнадесетгодишна кариера?

Отразява ми се много добре. Е, както се казва, царската корона е тежка, но за мен това няма значение. Аз обичам да пея и това ме отпуска и забавлява. Кара ме да се чувствам добре и в никакъв случай не ме натоварва. Аз съм сигурна, че всички оценяват това, което правя. Имало е и тежки моменти, в които ми е минавало през главата да се откажа от всичко, но те са много малко. Струва си заради музиката да жертваш всичко.

Как гледате на съвременните явления в поп фолка?

Одобрявам ги разбира се. В последните години е добре, че освен младите изпълнителки, които в момента са най-слушани и гледани, може да се изявим и ние, които имаме вече известен опит и години зад себе си.

Говорите за младите изпълнителки. Смятате ли, че те могат да ви засенчат?

Те са млади и красиви, но аз си знам, че винаги ще си остана нависоко. Действително в последните две години не съм правила песни, но затова пък съвсем скоро ще имам и нови парчета. Онези, които знаят как пея и какво мога ще продължават да ме слушат.

Автор: Кристиян Григоров

Посещения: 1856
Коментара (0)add comment

Напиши коментар
Тази тема е заключена. Не може да пуснете коментар.

busy