Etropole.info

Новини за Етрополе

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Начало Новини Интересно Те са наша гордост

Те са наша гордост

Учениците от СОУ „Христо Ясенов”- гр. Етрополе завоюваха редица награди и престижни места в конкурси в областта на изобразителното изкуство през учебната 2010/2011г.

 

 

Под ръководството на Николай Георгиев те показаха, че са способни да изразят своите мисли и чувства в багри и разнообразни рисувателни техники. Заслужена е престижната грамота за учител, подкрепящ изявите на ученици в международни участия и конкурси, която получи Николай Георгиев от Полша. Наградата за пореден път доказва, че необходимо условие за вдъхновение на бъдещите световни  художници в трудния път към успеха е голямото желание, с което работят те и техният преподавател.

 

  Безспорно най- големият успех за учителя е класирането на Кирил Кръстев /ученик от XII В клас/ на шесто място в Международния конкурс „Паул Клее- шарени багри“ в Полша. От 7437 деца от цял свят Кирил заема 6 място. Със специална грамота от форума е отличено и СОУ ”Христо Ясенов”- гр. Етрополе за принос към развитието на обучението по изобразително изкуство и подкрепата на ученици в международни изяви.

 

Николай Георгиев участва в Национална изложба на учители-творци през месец май 2011г. в гр. Велико Търново. Чудесен е портретът на Светите братя Кирил и Методий, изработен с  участието на Илиян Сергеев, ученик от XII В клас, който всеки желаещ може да види изложен в сградата на училището.

 

 

А ето и някои от останалите участия и награди на неговите ученици за 2010/2011г.:


 - Учениците от СИП Изобразително изкуство осъществиха проект по идея на Красимира Цъклева / психолог в РЦПИОВДУСОП- София област/ и под методическото ръководство на Гражданска защита- София област- издаване на книжка за оцветяване за деца със специални образователни потребности в начална и предучилищна възраст с десет цветни и десет чернобели рисунки.

- Национален конкурс „Делото на Св. Седмочисленици“- Първо място- Кирил Кръстев- XII клас;

- Национален конкурс „Животът на Исус Христос“-  Първо място- Валентин Пенков, Второ място- Кристина Герчева;


- Национален конкурс „Бог е любов“- Първо място- Кирил Кръстев;


- Национален конкурс „ Св. Трифон Зарезан“- Първо място- Кирил Кръстев;

- Национален конкурс „Приносът на българския народ за победата над хитлерофашизма.“- Грамота за отлично представяне- Кирил Кръстев;


- Регионален конкурс „Моето село, град, област“- Второ място- Кирил Кръстев, Трето място- Владимира Стоева;

- Регионален конкурс „Мисия спасител“- Второ място- Кристина Герчева.


Пожелаваме успех на учениците и на техния ръководител Николай Георгиев в бъдещите им творчески реализации!

 


Автор: Росица Василева

Посещения: 1542
Коментара (0)add comment

Напиши коментар
Тази тема е заключена. Не може да пуснете коментар.

busy