Etropole.info

Новини за Етрополе

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Начало Новини Интересно Танго за джунглата

Танго за джунглата

Танцьорката на танго от България Наталия Ножарова и израелският й партньор Моти Бухбут взеха участие в благотворителна вечер в Лос Анжелис за спасяване на орангутаните в Индонезия и връщането им в естествената среда.

 

Със своето представление Наталия, която е етрополка и партньорът й са спомогнали за събирането на сумата от 17 000 долара. С тях ще бъде подпомогната фондацията на д-р Гари Шапиро, известен в научните среди с опитите си да научи шимпанзетата и орангутаните на езика на глухонемите. Гала вечерта е организирана от Orang Utan Republik Foundation, а неин домакин е актрисата Деби Дерибери, глас на Джими Неутрон от едноименния анимационен филм.

 

Наталия Ножарова танцува и преподава аржентинско танго в Съединените американски щати от 2004 г. Любовта към този атрактивен танц се разгорява през 2001 г., когато в София студентката по журналистика попада в школата по танго на Чавдар Крумов . За него се смята, че „внася” аржентинското танго в България. Пътят към световната сцена за Наталия преминава през Санта Моника, Лос Анжелис и други градове на САЩ. Партньори на българката стават едни от най-известните танцьори.

 

На един новогодишен празник Наталия получава огромно признание като „тангера" от аржентински майстор, който  възкликва: „Няма по-добро начало на новата година от танц с теб. Имал съм много технически подготвени партньорки, но малко танцуват със сърцето си така всеотдайно". Със сегашния си партньор Моти Бухбут правят сензация, танцувайки на крайбрежния булевард в Санта Моника без прекъсване от 8 часа вечерта до 2 часа през нощта. През 2006 год. с Хектор Забайос печелят  Награда за принос към тангото в световен мащаб на фестивала “Карлос Гардел”, а през 2008 г. Наталия се снима в клип за МТV.

Посещения: 1903
Коментара (0)add comment

Напиши коментар
Тази тема е заключена. Не може да пуснете коментар.

busy