Etropole.info

Новини за Етрополе

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Начало Новини Местни новини Номинирани от Лопян отличени в Националната кампания “Благодеятел на годината”

Номинирани от Лопян отличени в Националната кампания “Благодеятел на годината”

81-годишният Пейо Мирчев Пеев от с. Лопян, общ. Етрополе получи приза "Благодеятел за 2009 г." в категорията "Личност". 
Няма големи и малки добри дела - просто ние трябва да се научим да ги откриваме - те са навсякъде около нас. Така директорът на Основното училище в село Лопян Мила Манчева обоснова направените от нея номинации за Национална кампания “Благодеятел на годината”.
 
 
 
 Пейо Пеев бе номиниран в категория “Личности” за поддържане на възрожденските традиции и всеотдайност при организиране на всички национални, местни и училищни празници. Пейо Пеев е дългогодишен художествен ръководител на певчески хорове, спечелили множество престижни награди от национални фестивали. Със свои лични средства той организира екскурзия на самодейците до Истанбул в знак на благодарност към тяхната всеотдайност.
 
Нямаше как да бъде пропуснато в номинациите за благодеятел – неправителствена организация  Сдружение “Приятели на Лопян” за дарените на децата от училището дрехи и зимни обувки, организирана диагностика на зрението и корекционни дейности, направата на детска площадка, извършване на ремонти на общежитието, организиране на коледно парти и още други. Членовете на сдружението са представители на американската общност в България и вече пет години проявяват непрестанни грижи, щедрост и съпричастност към социално онеправданите малчугани от училището.
 
В категорията “Стопански организации” като благодеятел бе посочена фирмата “Валидекс” ЕООД за разкриване на нови работни места в Лопян и привличане на нови инвеститори в селото, за подпомагане на децата от училището с извършени безплатни ремонтни дейности на помещенията и организиране на ученически екскурзии. Изпълнителен директор на фирмата е родолюбивия лопянчанин Димчо Иванов, чиято привързаност към родното място и възрожденският му дух го карат години наред да работи неуморно за благоденствието на селото и неговите жители.
 
Сдружение "Приятели на Лопян" и "Валидекс" ЕООД също спечелиха приза "Благодеятел" в своите категории.


Свои собствени номинации за  Националната кампания “Благодеятел на годината”  е направил още един член на колектива на ОУ “Христо Ботев”, с. Лопян. Този начин е избрала класният ръководител на 1 клас Даниела Петрова, за да благодари на фирмите "Чипита" и "Кока - кола", отзовали се на нейната молба да зарадват децата за Коледа.

“Само преди 3 месеца учениците от начален етап в училището - членове на клуб "Светулка" (по проект на ОПРЧР) също организираха кампания за събиране на номинации - благодариха на свои съученици, на жители от селото, не подминаха и хората, които номинирахме ние сега за "Благодеятел 2009", сподели още директорът на училището Мила Манчева. 
 Снощи на тържествена церемония в София бяха връчени наградите.
 

Посещения: 903
Коментара (1)add comment
suzi: ...
;D ;D ;D
1

съобщи за обида
гласувай против
гласувай за
11:00 08-05-2010
Гласове: +0

Напиши коментар
Тази тема е заключена. Не може да пуснете коментар.

busy