Etropole.info

Новини за Етрополе

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Начало Новини Местни новини Среща - разговор със Светлана Шаренкова

Среща - разговор със Светлана Шаренкова

На 13.10.2015 г. /вторник/, от 18.00 часа в Младежкия клуб на НЧ „Тодор Пеев-1878”, град Етрополе се проведе среща- разговор с г-жа Светлана Шаренкова.

Тя бе тук по покана на ОбС на БСП и кандидатът за кмет на община Етрополе инж. Владимир Александров. Г-жа Шаренкова е председател на  Форум „България - Русия“, издател на вестниците „Земя“ и  „Русия днес“, директор на "Българо-руския информационен пул", носител на орден „Дружба“ . На срещата присъстваха г-жа Станка Димитрова – председател на ОбС на БСП, кандидатът за кмет на Общината от БСП – инж. Владимир Александров, членове, симпатизанти, членове на организациите Русофили и Българския антифашистки съюз в Етрополе хора обичащи Русия и руския народ.

С последните действия на Русия в Близкия Изток нарасна авторитета на Владимир Путин, особено след последното му обръщение от трибуната на Обществото на обединените нации. На практика вече е разбит баланса на еднополюсния модел, създаден след Втората световна война и доминиран от САЩ. Резултатът от тази тяхна хегемония са разрушени държави, хаос, граждански войни, десетки хиляди убити и милиони прокудени, допълни Шаренкова. Щатите се мъчат да наложат на народите техния начин на живот, въпреки идентичната национална култура на всяка една страна в света.
При тази ситуация на фона на световната политическа арена излиза Русия. Световни анализатори признават, че Русия се е завърнала на бял кон на световната политическа сцена, категорична бе Светлана Шаренкова .
С много примери и цитати от световно известни политически лидери, тя направи подробен анализ на днешната руска политика.

Присъстващите имаха възможност да зададат своите въпроси и получиха отговори от г-жа Шаренкова.

Инж. Владимир Александров благодари на г-жа Шаренкова за участието и в срещата, като допълни за себе си, че има руско потекло, както и това, че дядо му се е бил на връх Шипка.Г-жа Станка Димитрова, благодари на г-жа Светлана Шаренкова за срещата, която направиха съвместно и я покани отново да ни гостува в Етрополе, по друг повод.

Посещения: 415
Коментара (0)add comment

Напиши коментар
Тази тема е заключена. Не може да пуснете коментар.

busy